Uimapaikat ja hiekkarannat

Tervetuloa nauttimaan rantaelämästä Saimaan tapaan!

Keskusta-alueen rannat:

Sappulan uimala sijaitsee kirkonkylässä suojaisassa lahdenpoukamassa (viitoitus). Sappulassa on matala hiekkaranta pienille vesipedoille ja laituri sekä hyppyteline isommille uimareille. Sappulantie 27.

Veeran ranta löytyy Puumalan satamasta. Hiekkapohjainen uimapaikka sijaitsee Norppapuiston pohjoispuolella Puumalansalmen varrella. Veeran sauna ja suihkut ovat osa vierassataman palveluja, mutta ranta uimakoppeineen on aina avoin kaikille. Virkistävä avantouinti onnistuu talvisin Veeran rannassa! Käytettävissä on myös saunan pukuhuone ja suihkut (Luontoretkeilijöiden avantouintivastaavilta Tapio Hulkkonen 045 6385 803, Heikki Lehtikunnas 050 4115 432 voi halutessaan lunastaa 10€ panttia vastaan avaimen). Myös kerran kuukaudessa lämpiävä Talviuintisauna on kaikille maksuton. Niementie 1 C. Muut avantouintipaikat ja saunat löydät täältä.

Kotiniemen uimaranta sijaitsee Kitulanniemessä Kirkonkylän vastapäisellä asuinalueella. Kotisataman vieressä on hiekkaranta ja uimakoppi. Kotiniementie (pysäköinti: Länsikaari).

Koskenselän Lomakylän rannalla kävelymatkan päässä keskustasta rentoutuvat matkailijat sekä paikallisetkin. Hiekkaranta mäntyjen katveessa avaran Saimaan Koskenselän rannalla auringonlaskun suuntaan. Frisbeegolf, luontopolku, riippumattoja, kioski ja terassikahvio. Myös kolme rantasaunaa, joihin vuorot varattavissa kotisivuilla. Koskenseläntie 98.

Puumalan muut rannat:

Pistohiekka on kuuluisa ainutlaatuisista hiekkarannoistaan. Luonnontilainen matala ranta kutsuu viettämään leppoisia rantapäiviä Saimaan tapaan. Kahlaamaan pääsee jopa 40-100 metriä kohdasta riippuen. Hiekkaranta ja pukukopit ovat vapaasti käytössä. Pistohiekan ensimmäiset uudet matkailupalvelut tulossa kesälle 2022. Lietvedentie 1660 (Pistohiekanraitti), keskustasta 17 km Mikkelin suuntaan. Huom. Sisäänajo uimarannalle ja matkailualueelle kesästä 2022 alkaen uutta Pistohiekanraittia pitkin. Vanha liittymä ja ”puskaparkki” rannalla suljettu – uusi leirintäalue avautuu kesä-heinäkuussa.

Sahanlahti Resortin ranta-alue kutsuu viettämään rantalomaa Saimaalle. Uimaranta sijaitsee venesataman ja Rantamakasiinin läheisyydessä, joten rannalta on lyhyt matka haukkaamaan purtavaa tai nauttimaan virkistävät juomat. Ranta-alueelta löytyy myös Gini-baari, padel-kenttä, sekä trampoliini, joten jokaiselle on varmasti jotakin touhuttavaa.

Norppapolulla on Kaivannon esteettömän laavun ja taukopaikan yhteydessä myös uimalaituri sekä pitkin retkeilyreittiä useita idyllisiä uimapoukamia ja eri kokoisia hiekkarantoja. Varsinkin Kotkatsaari on uintiretkien suosikki.

Puumalassa on useita hienoja luonnonhiekkasärkkiä ja rauhallisia rantoja Saimaan saarissa venematkan päässä (esim. Rokansaari, Laajahiekka, Ruuhonsaari). Näissä on mahdollista vierailla myös venetaksin avulla, opastetun retken tai melontapäivän merkeissä (mm. venetaksit ja risteilyt Lakeland GTE, RIB Saimaa, Nestorinranta, m/s Kaunis Veera, melonta Saimaa Canoeing, Opas-Tiina).

Leppoisia rantapäiviä!