Maisemamakupaloja Norppapolulla

NORPPAPOLKU IHASTUTTAA

Upean rengasreitin pituus on noin 13 km ja sen voi kiertää molempiin suuntiin. Myötäpäivään polku on hieman helppokulkuisempi. Voit valita kolmesta lyhyestä rengasreitistä omasi, jollet halua kiertää polkua kokonaisuudessaan (Kitulan lenkki 3 km, Kaivannon kieppi 4 km ja Kotkatsaaren kierros 2,8 km). Reitti on merkitty maalimerkein puustoon ja viitoitettu metallikyltein. Lisäksi reitillä on Saimaa Geoparkin opastauluja, jotka kertovat alueen geologisesta menneisyydestä. Reitin viimeiset kilometrit kulkevat Puumalan Moottorikelkkailijat ry:n ajouran vieritse. Talviaikaan on syytä huomioida mahdolliset kelkkailijat.

Polku kulkee kangasmaastossa ja osin rantakallioilla. Reitillä on myös kosteikkoja ja Kataalahdessa jyrkkä kallio ja näköalapaikka, joka ei sovellu huonojalkaisille. Kotkatsaaren itärannalla on hieno hiekkaranta ja länsirannalla retkisatama, uimapaikka, nuotiopaikka, laituri ja puusee. Kaivannon levikkeeltä löytyy parkkipaikka ja vesiosuuskunnan vedenottopiste, joka on myös retkeilijöiden käytössä. Kaivantoon on valmistunut uusi hulppea laavu ja tulipaikka keväällä 2020. Laavu on esteetön.

Tulenteko on luvallista vain tulipaikoilla ja jos sääolosuhteet sen sallivat.  Muistathan että retkeilijällä on oikeuksien lisäksi myös velvollisuuksia. Leiriytyminen on kielletty polun varrella. Kunnioita ympäristöä äläkä roskaa luontoa.

Lähtöpaikka: Puumalan satama ja hissitorni. Ylitä silta ja jatka Kotiniementien päästä lehtikuusikon laitaa Kitulanniemeä kohti.

Reitille pääsee myös Kitulanniementien ja Luukkolantien risteyksestä, jossa on parkkipaikka. Jos tulet autolla, suosittelemme jättämään auton kylän keskustaan tai Kaivantoon, jossa on pysäköintitilaa. Mukavaa patikkamatkaa!

Puumalan_Norppapolku_2020
Talvisia videotunnelmia Norppapolulta

RETKIPAIKAN ARTIKKELI NORPPAPOLUSTA

Yhteystiedot

Puumalan matkailuneuvonta
Keskustie 14, Puumala
050 562 0706