Syksyinen pyöräloma Puumalassa

Pian nautitaan ruskasta Puumalan saaristoreitillä!

Syksy on värikkäiden pyöräretkien aikaa Saimaan saaristossa. Puumalassa voit polkaista rennosti maisemateitä samalla katsastaen Geopark-kohteita, tai kunnon päivämatkan, jonka jälkeen maistuvat löylyt rantasaunassa ja unet luonnon helmassa. Puumalan saaristoreitillä pyöräilykausi jatkuu elokuun leppoisista päivistä aina ruska-aikaan ja loppusyksyyn saakka.

Norppa II-pyörälautta liikennöi päivittäin elokuussa ja lauantaisin syyskuussa (23.9. asti) Lintusalon laiturin (lähtö klo 12) ja Hurissalon laiturin (klo 13) välillä. Liput löydät matkahuollon verkkokaupasta.

Voit myös lähteä liikkeelle kaveri,- työ- tai harrastusporukan kanssa ja varata oman lauttakyydin toivomaasi aikaan! Ryhmille (yli 10 hlö) pyörälautta on saatavilla tilauksesta, kysy lisää:
Yhteystiedot lautalle p. 050 308 3004 tai norppa@puumala.fi

Upeilla Saaristoreitin teillä voit seikkailla halutessasi myös pienemmissäkin osissa julkista Hätinvirran lossia (24/7) hyödyntäen, tai varata venetaksin (Nestorinranta tai LakelandGTE) oman aikataulusi mukaan.

Lintusalo -Niinisaari - Kirkonkylä - Sahanlahti - Pistohiekka - Lietvesi - Hurissalo

Nyt on aikaa retkeillä rauhassa, ja tutustua tarkemmin Saaristoreitin osiin pienempinäkin palasina nautiskellen.
Vuokraa siis Saimaa Bikes pyörät ja varaa muut pyöräreissun palvelut suoraan verkkokaupasta.

Syksyn palvelut pyöräreitin varrella:

Hurissalo: Legendaarisesta ja palkitusta Sale-kyläkaupasta nappaat matkaan pyöräilyeväät.

Kirkonkylä: Puumalan keskustasta löydät matkailuneuvonnan, monipuoliset liikkeet ja päivittäistavarakaupat. Nälkäisille helpotusta tuovat ravintolat Hovi, Poiju, Virta, kahvila Kuittinen sekä Kamilin pizzeria.

Koskenselän Lomakylä: Viihtyisät ja edulliset saunalliset mökit Saimaan rannalla kävelymatkan päässä keskustasta ovat vuokrattavissa ympäri vuoden. Leirintämajoitus (kesäleirintämökit, teltta- ja caravan-paikat) sekä rantasaunat käytössä syyskuun loppuun. Frisbeegolf-rata ja luontopolku.

Nestorinranta: Tarjolla majoitusta mökeissä, huoneissa ja aitoissa. Vuokrattavissa vieraille ovat myös kota, sauna ja upea ulkoporeallas Saimaan äärellä. Saatavilla sähkö- ja tavallisia pyöriä, vuokraveneitä ja venetaksi- sekä retkipalveluja. Navettakahvila Nestorista (reitillä 900m lauttarannasta) saa pyörälautan liikennöidessä kahvilatuotteita - mutta varmimmin varaamalla ennakkoon viimeistään edellisenä päivänä.

Niinisaari: Saimaan saareen kuljettaa ja saaristotunnelmaa tarjoaa maksutta Hätinvirran lossi, joka kulkee ympäri vuoden 24/7 (kahvitaukoja lukuunottamatta). Niinisaaren kylältä löytyvät Okkolan lomamökit, Hanhiniityn paja ja kyläseppä, Saimaa Canoeing melontapalvelut sekä menneiden aikojen tunnelmaa henkivä Liehtalanniemen museotila.

Okkolan Lomamökit: Ympäri vuoden laadukasta majoitusta mökeissä. Jokainen mökki omassa rauhassaan, näköyhteyttä mökiltä toiselle ei ole. Lemmikit ovat tervetulleita ilman lisäveloitusta. Myös muutama Saimaa Bikesin pyörä saatavilla lyhyelläkin varoitusajalla. Metso-hyvinvointipolku.

Sahanlahti: Majoitukset aamiaisineen ovat varattavissa ympäri vuoden perinteikkäässä lomakeskuksessa, jossa voi nauttia artesaaniravintoloiden herkuista. Ravintola Pajapirtti avoinna pitseriana viikonloppuisin. Tänä syksynä Sahanlahdessa tarjolla on monenlaisia aktiviteetteja, kuten padelia, fatbikeja tai melontaa. Yhteistyössä Lakeland GTE:n kanssa uutuutena Norpparisteilyt ja Rokansaaren retket.

Pistohiekka: Pistohiekan uusi lomakeskus palvelee majoittujia syksylläkin. Upeissa Lietveden rantamaisemissa hiekkarantojen ja maisemateiden äärellä palvelee myös rantaravintola viikonloppuisin sekä muulloinkin tilauksesta ryhmille. Pistohiekalla lomailuun voit yhdistää kätevästi myös Opas-Tiinan melonta- ja luontopalveluja, joiden avulla pääset sukeltamaan Saimaan tarinaan.

Saimaa Bikes: Vuokrattavissa laadukkaat sähköavusteiset tai sähköttömät hybridipyörät. Suosittelemme ennakkovarausta syyskaudella.

Saimaa Geopark: Moni Saimaa Geoparkin kiehtovista kohteista sijoittuu pyöräreitin varrelle ja lähistölle. Pidä paussi pyörän selästä ja valloita Tupavuoren luola, Loketon onkalo tai Rakokivet. Pysähdy Pistohiekalla tai nauti Norppapolulla. Tai lähde retkelle upealle Rokansaarelle harjujen, sisälampien ja hiekkarantojen äärelle. Puumalan geokohdekartta (pdf).

Nyt voit myös varata pyöräreissulle puumalalaisia palveluja suoraan verkkokaupastamme: