Rentoudu vapaalla

Kesä Puumalassa ei ole pelkkää työntekoa, vaan myös rentoutumista Saimaalla.

Tykkäsitpä kuntoilla, retkeillä tai nauttia terassilla, tarjolla on monipuolisia aktiviteetteja koko kesäksi! Tekemistä riittää itsekseen sekä porukalla. Pyöräilemään, treenaamaan, uimaan, piknikille, ravintolaan tai iltaa istumaan… Täällä viihdyt helposti kuuman kesän, ja ehkä seuraavankin! Tästä löydät Puumalan parhaat kesäpuuhat työn vastapainoksi:

 

Uiminen ja saunominen.

Saimaa tarjoaa loputtomasti upeita uimapaikkoja ja saunojakin on Puumala pullollaan. Suosituimpia ovat Pistohiekan legendaariset luonnonhiekkarannat, Sahanlahden tunnelmallinen ranta-alue, Sappulan uimala hyppytorneineen, Koskenselän hiekkaranta auringonlaskuun ja Norppapolun poukamat. Parhaimmillaan pääset löylyihin tai polskimaan työpaikkasi rannassa, ja todennäköisesti myös kesäporukasta löytyy useampikin, jonka mökillä pääsee viettämään kesäiltoja. Mikäpä rentouttaisi paremmin kuin lempeät löylyt ja virkistävä pulahdus tai lämmin rantapäivä eväiden kanssa.

 

Kuntoilu ja liikunta.

Jos haluat treenata kovaa tai rentoutua yhdessä höntsäillein, liikuntapaikkoja riittää. Keskustassa on hyvin varusteltu ja edullinen kuntosali sekä urheiluhalli ja kiipeilyseinä. Vierestä löytyvät tenniskentät ja ulkoliikuntapaikka. Lähistöllä kiertelee Kukkeistenpolku ja pururata kuntoportaineen. Koskenselän luontopolun yhteydessä on 9-väyläinen frisbeegolfrata. Sahanlahdessa pääsee pian pelaamaan tenniksen lisäksi myös padelia. Pyöräilyreittejä löytyy koko Saaristoreitin 60 km pituudelta tai pienempiin iltalenkkeihin vaikkapa Norppalaavulle tai Hätinvirran lossille. Upeita patikointimaisemia tarjoaa Norppapolku. Parasta Saimaalla on vesillä liikkuminen, eivätkä reitit lopu kesken! Soudellessa, meloessa tai suppaillessa samalla kunto kasvaa ja mieli lepää.

 

Retket ja luontokohteet.

Retkikohteita riittää koko kesälle. Puumalassa voit yksin tai mukavalla porukalla lähteä johonkin Geopark- ja luontokohteista, kuten Loketon onkalolle, sukeltaa Tupavuoren luolaan, reippailla Rakokivillä tai etsiä kalliomaalauksia. Kohteiden ohella pääset ihailemaan hehkuvia auringonlaskuja, kauniita kesäpäiviä, sateen jälkeistä sumua Saimaalla, ja hyvällä tuurilla voit bongata norpankin! Retkeily onnistuu lähimpiin kohteisiin rennosti töiden jälkeen, myös koko päivän luonnosta nauttien tai teltassakin nukkuen. Lähimpien naapurikuntien puolella voi vierailla Astuvansalmen kalliomaalauksilla, Neitvuorella, Sulkavan Linnavuorella tai Kummakivellä. Myös monia kaupunkikohteita on lyhyen ajomatkan päässä, jos haluat poiketa Mikkelissä shoppailemassa, Imatralla koskinäytöstä katsomassa, Lappeenrannan hiekkalinnaa ihailemassa tai Savonlinnan vanhaan kaupunkiin ja Olavinlinnaan tutustumassa.

 

Bileet ja illanvietot.

Kesään kuuluvat myös hetket kavereiden kanssa terassilla virvokkeiden äärellä Saimaata ihaillen. Vielä parempi, jos kohdalle sattuu jopa henkilökuntaetuja työpaikasta riippuen. Puumalaa sanotaan Saimaan kuumalaksi, ja kesäisten lämpötilojen lisäksi nimityksellä saattaa olla muutakin perää. Kesäyössä kohtaavat paikalliset, mökkiläiset sekä matkailijat. Yksi parhaista menopaikoista on Hovi, jossa kuullaan tanssilattialla kesän mittaan listahittejä, tunnettuja artisteja, dj:n rytmejä sekä karaokea. Kesätunnelmaa tarjoaa Sahanlahden Rantamakasiini veden äärellä sekä legendaarinen Pistohiekan tanssilava, jossa yllättäen viihtyvät nuoremmatkin. Parhaisiin kesämuistoihin kuuluvat myös työporukan omat bileet, rennot piknikit rannalla tai grilli-illat mökillä.

 

Tapahtumat ja kesämenot.

Puumala on vilkkaimmillaan kesällä, ja niin on myös tapahtumatarjonta. Kalenterista löytyy niin toistuvia viikkotapahtumia, kuten norpparetkiä ja melontaa, kuin suurempia vuosittaisiakin. Siltakemmakat on Puumalan oma festivaali, jota on järjestetty jo yli 25 vuoden ajan sillan valmistumisesta saakka. Huippuartistit ja rento kemmakkatunnelma houkuttelevat tänne tuhansia festarivieraita. Saimaa Cycle Tour on uutuustapahtuma, johon osallistui vuonna 2021 yli 1000 pyöräilijää, jotka kiertävät Saimaan parhaita maisemateitä pitkin. Puumalassa kannustetaan osallistujia ja järjestetään satamavalvojaiset kesäyössä. Elokuussa Pistohiekan täyttävät rock ja vanhat autot Hayride Jamboreen merkeissä, ja Saimaa Swimrunin osallistujat juoksevat ja uivat kilpaa Puumalansalmen yli ja Norppapolun maisemissa.