Seitsemän laiturin kävely

Puumalan vierassatamassa on kaikkiaan seitsemän (7) nimettyä laituria: Veera, Jallu, Norppa, Kippis, Nesto, Elsa ja Sylvi. Jokainen laituri on varustettu infokyltillä, jossa kerrotaan suomeksi ja englanniksi laiturin nimestä ja sen taustoista. Kylteissä esitellään muun muassa Saimaan vesiliikenteen historiaa ja paikallisia kuuluisuuksia. Kävelyretkellä on helppo poiketa kahville, Lasiruusun lasipajaan ostoksille tai nousta hissillä ylös Puumalansalmen sillan näköalapaikalle. Edestakainen kävelylenkki on noin 2 kilometriä.

Voit aloittaa kävelyn esimerkiksi Veeran rannasta. Autolle on parkkitilaa sillan alla tai Veeran rannan paikoitusalueella, Niementie 1:ssä. Ensimmäinen opaskyltti on sijoitettu Veera-laiturin edustalle ennen aallonmurtajaa. Reitti seurailee vierassatamaa sillan alitse ja pitkin Satamatietä. Neste-huoltoaseman jälkeen käänny vasemmalle viimeisten laiturien kohdalla. Paluumatkalla voit vaikka nousta kirkonmäelle ja vierailla tunnelmallisella vanhalla kirkkomaalla tai poiketa Keskustien liikkeisiin.

Jos et pääse paikalle, voit tutustua infotauluihin tässä SATAMA_INFOTAULUT_100x50cm_5_taulua_UUSI ja SATAMA_INFOTAULUT_50x70cm_Elsa_Sylvi_UUSI

Puumalan satama laiturit

 

Puumalan matkailuneuvonta
Keskustie 14

050 562 07060