Saimas Spinnery kehräämö

Puumalassa on käynnistynyt uusi, innovatiivinen kehräämö!

Haluaisitko päästä tutustumaan langanvalmistukseen? Esittelemme tarinallisilla kierroksilla kehräämisen historiaa sekä kulloinkin käynnissä olevaa työvaihetta. Voit varata kierroksille yksittäisiä paikkoja verkkokaupastamme. Kehräämökierrokset saatavilla myös tilauksesta ryhmille!

Kehräämöelämyskierros on tarinallinen kertomus, jossa kuulet koneellisen kehräämisen lisäksi värttinän ja perinteisen suomalaisen rukin käytöstä. Kierroksella opit myös, mitä tarkoittaa käsin karstaaminen tai villan kampaaminen.

Kierroksen jälkeen on mahdollisuus tehdä ostoksia kehräämön myymälässä. Myymälässä on kortti- ja käteismaksumahdollisuus.

Tule tutustumaan Saimas Spinneryn kehräämösaliin!

Saimas Spinnery on syksyllä 2022 toimintansa aloittanut kehräämö, jonka on tarkoitus on kehrätä erirotuisten lampaiden ja alpakan villaa sekä mohairia. Ekologisuus on kehräämöllä huomioitu niin sähkön, veden kuin kierrätyksenkin näkökulmasta. Tule kuulemaan, mitä kaikkea on jo tehty ja mitä on suunnitelmissa!

Saimas Spinnery nostaa suomalaisen villalankatuotannon uudelle tasolle tietotaidon, tuoreimman tekniikan ja kansainvälisen neulekentän kokemuksen avulla. Toimintaa ohjaavat vastuullisuus sekä ympäristö- ja eläinystävällisyys. Kehräämö haluaa, että asiakas tietää aina, mistä ja missä puikoilla kulkeva lanka on syntynyt.

Kehrääminen on valittu vuoden 2023 kädentaidoksi. Pidäthän siis kurssitarjontaamme silmällä.

Tehtaanmyymälä on avoinna
Maanantai – perjantai
08:00 – 16:00
Viikonloppuisin avoinna sopimuksen mukaan.

Muina aikoina ryhmät ja vierailut sopimuksen mukaan.

info@saimasspinnery.com
p.020 743 7230
Koskenseläntie 3

Tutustu tarkemmin Saimas Spinneryyn:
https://saimasspinnery.com/ajankohtaista/

Seuraa somessa:
https://facebook.com/saimasspinnery
https://instagram.com/saimasspinnery