Saariston Särpimet makukierros Puumalassa

Neljä ainutlaatuista ruokamatkailukohdetta Puumalassa tarjoavat saariston särpimiä lauantaina 28.10.2023 klo 12-16 välillä. Syysmaisemissa kierrellen pääset maistelemaan suupaloja (7€) eri kohteissa. Tervetuloa viettämään päivää tai vaikkapa koko syysviikonloppua herkutellen Puumalassa!

 

Sahanlahti Resort

Artesaaniravintola Koskivahdin suussa sulavat sultsinat ja opastettu kierros aikamatkalle menneisyyteen.

Sahanlahti Resortin ravintoloiden annosten maut pohjautuvat Saimaan saariston peltojen, metsien ja järvien antimiin. Puhdas lähiruoka maistuu siltä, miltä sen pitääkin. Raaka-aineet erottuvat ja pääsevät oikeuksiinsa jokaisella suupalalla.

Sahanlahden syksyn bistromenun suosituin annos on Puumalan kirjolohella täytetyt sultsinat, joka toimii tapahtuman maisteluannoksena (7€). Mehukas suupala on yhdistelmä perinteitä, käsityötä ja raikkautta.

Maistelun kylkeen suosittelemme lasillista kuplivaa, jonka jälkeen on mukava kiertää Sahanlahden pihapiiriin sijoitettu Salmi Ar-kierros, joka kertoo uudella tavalla, puhelimen apilla historian tarinaa. Tarinaa ajasta, jolloin oli tukinuittajia, saunatonttuja ja kalman väkeä. Tarinaa, joka yhä jatkaa omaa elämäänsä Sahanlahden mailla.

Lietvedentie 830, Puumala
www.sahanlahtiresort.fi

 

Pistohiekka Resort

Pistohiekka Resort sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Saimaan rannalla. Rakennukset edustavat korkean luokan kotimaista puuarkkitehtuuria ja laadukasta rakentamista. Ravintolasta ja terasseilta avautuu upeat maisemat Saimaalle.

Pistohiekka Resort haluaa tuoda esiin Saimaan alueen ruokakulttuuria ja ruokaperinteitä. Pistohiekka Resort on D.O Saimaa We Support -ravintola ja merkittävä osa raaka-aineista tulee Saimaan alueelta. Ravintolan menu elää sesonkien ja satokauden mukaan. Käytämme monipuolisesti paikallista kalaa ja kasviksia eri tavoin valmistettuna.

Makukierros päivän annokset:

Pistohiekan leipä – Talon ruisleipää, Kalakontin muikkua, Puumalan kylmäsavulohta, sitruunamoussea ja Rasirannan kananmunaa.

Mustikkarättänää ja vaniljajäätelöä.

Molemmat annokset 7€ kappale.

Pistohiekan raitti 33, 52200 Puumala.
www.pistohiekka.fi

 

Okkolan lomamökit & ravintola Niinipuu

Emännän piirakkapaja Okkolan lomamökeillä Niinisaaressa:

Karjalanpiirakat ovat varmasti kaikille tuttuja jo ennestään, mutta oletko tehnyt niitä koskaan itse?

Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus tulla tekemään karjalanpiirakoita Paulan kanssa Okkolan vanhassa hirsituvassa. Opit uuden taidon sekä tiedät, mitä tarkoittaa aito perinteinen tuote (APT).

Tehdään yhdessä piirakoita ja syödään ne munavoin kera.
Tarvikkeet ja essut on valmiina ja syvän valmiiksi paistettuina.
Tämä elämys ja makuannos 7€.

Ylössaarentie 35, 52200 Puumala
www.okkolanlomamokit.com

 

Puumalan Poiju

Puumalan satamassa kikkailematonta, laadukasta ja aina tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa tarjoava Poiju äänestettiin Edenredin vuoden 2023 parhaiden lounaspaikkojen valtakunnallisessa äänestyksessä toiseksi! Tule siis maistamaan Hietalan veljesten työstämiä suupaloja.

Pariloitua poijun omaa briossi sämpylää, Puumalan kylmäsavulohi tartaria, pikkelöityä Saimaan muikkua, piparjuuri cream freshciä ja friteerattuja kapriksia

Pariloitua poijun omaa briossi sämpylää, timjamilla maustettua suolakinuski moussea, puolukkaa ja rapeaa paahdettua kinuskipähkinäkeksiä.

Hinta 7€ sisältää makean ja suolaisen.

Satamatie 5, 52200 Puumala
www.puumalanpoiju.fi

 

Mukavaa päivää Saimaan makujen parissa Puumalassa!

www.tastesaimaa.fi
Saariston särpimet -makukierros Puumalassa on osa Taste Saimaa -reittipilotointeja, joita toteutetaan vuoden 2023 lokakuun aikana yksi kussakin Saimaan gastronomian juhlavuodessa mukana olevassa maakunnassa. Pilotointien tarkoitus on löytää uudenlaisia ruokaa ja kulttuuria yhdisteleviä sisältöjä sekä luoda uudenlaisia yhteistyön muotoja. Pilotoinnit ovat osa Saimaan gastronomian juhlavuotta 2024. Hanketta rahoitetaan Euroopan aluekehitysrahastosta. Rahoituksen on myöntänyt Etelä-Savon maakuntaliitto.