Kolaa norpalle pesä

Uutuus! Auta saimaannorppia kolaamalla apukinos norpalle pesäksi.

Safarit toteutetaan Puumalan saaristossa Lintusalon saaressa tammikuussa. Matka kolauspaikkaan Saimaalla sujuu mukavasti sähkökäyttöisillä & luontoystävällisillä eLyly-sähkölumiskoottereilla paikallisen norppaoppaan kanssa. Elämys sopii hyväkuntoisille 12-65 vuotiaille. Ainutlaatuisen talvielämyksen toteuttavat Nestorinranta ja LakelandGTE luontopalvelut yhteistyössä Metsähallituksen kanssa. Noudatamme norppaystävällisen matkailun pelisääntöjä.

Norppa tarvitsee talvella lumikinoksen, jonka sisään se kaivaa pesän. Sinun kolaamaasi apukinokseen saattaa norppa tehdä lepopesän tai poikaspesän, minne syntyy kuutti. Retken aikana saat myös aimo annoksen norppatietoa oppaaltasi. Ja norpat kiittävät apukinoksen tekijöitä! Noudatamme Metsähallituksen ohjeita ja käytänteitä apukinosten kolauksessa, sillä apukinoksen kolaus on luvanvaraista toimintaa. Apukinosturismin kokeilu on osa "Yhteinen saimaannorppamme LIFE" -hanketta, jonka päätavoitteena on saimaannorpan suojelutason parantaminen konkreettisin suojelutoimin ja yhteistyötä lisäämällä.

Tutustu uusiin retkiin ja varaa alta!

Saatavilla avoimena lähtönä (13.1. ja 27.1.2024 klo 10 ja 13) tai yksityisenä retkenä (tilauksesta tammikuussa), jolloin majoitus Nestorinrannan Villa Hauessa.