Ota ohjat omiin käsiisi!

Onko sinulla uusi loistava liikeidea?
Olisiko jokin näistä sinun uusi suuntasi?

Haluaisitko olla oman itsesi herra?
Jos kiinnostuit, tarjoamme sinulle uusia kuvioita:

Puumalan keskustassa, kävelymatkan päässä vilkkaasta satamasta, uutta vetäjää odottavat hyvillä liikepaikoilla sijaitsevat yritykset ja/tai kiinteistöt. Saimaan sydämessä on monia mahdollisuuksia sesonkiluontoiseen tai ympärivuotiseen yrittäjyyteen idearikkaille ihmisille!

 

PUBIVISOISTA TUNNETTU RAVINTOLA
Puumalalaisten ja lähialueen kesäasukkaiden olohuoneena tunnettu Ravintola Virta hakee uutta yrittäjää/yrittäjäpariskuntaa. Ravintola sijaitsee aivan Puumalan keskustassa ja on tunnettu niin pizzoistaan kuin pubivisoistaan. Lue lisää!

TUNNETTU KANGASKAUPPA
Löytöluhti on Puumalan asukkaiden ja lomailijoiden luottopaikka. Vilkas mökki- ja lomaseutu luo kangaskaupalle kaupungin kaupoista poikkeavat sesongit, joka tarjoaa uudelle vetäjällä hienoja mahdollisuuksia. Monipuolinen tuotetarjonta kattaa puku-, sisustus- ja yleiskankaita ja lankoja sekä ompelu- ja käsityö- ja sisustustarvikkeita. Jos sinulla on ompelu- tai käsityöalan koulutus ja haluat jakaa osaamistasi monella eri tavalla, tässä on tilaisuutesi! Lue lisää!

PISTOHIEKKA
Keskellä Saimaa Geoparkia sijaitsee Pistohiekka, tulevaisuuden matkailualue. Alue on yhteensä noin 39 hehtaaria ja rakennusoikeutta on 20 300 kerrosneliömetriä. Ensimmäiset uudet majoitustilat sekä sauna- ja ravintolamaailma on otettu käyttöön kesällä 2022. Lisäksi Puumalan kunta investoi uuteen vierasvenelaituriin. Puumalan kunta ja Metsähallitus etsivät Pistohiekan alueelle sijoittajia ja operaattoreita. Alue mahdollistaa majoitus-, ravintola- ja kokoustilojen rakentamisen. Haussa on toimijoita, jotka pystyvät hyödyntämään ja kunnioittamaan alueen ainutlaatuisia luontoarvoja ja kulttuuriperintöä. Puumalan vireän matkailusektorin ja ihanteellisen sijaintinsa ansiosta Pistohiekka on suosittu vierailukohde jo tälläkin hetkellä, ja asiakasvirtoja on hyödynnettävissä. Lue lisää!

 

Jos kiinnostuit, lisätietoja antavat ilmoitusten tiedoissa mainitut henkilöt. Pitkän uran yrittäjänä tehneet tarvittaessa auttavat sinua matkasi alussa.

Puumalassa kaipaamme myös:

  • kosmetologipalveluja
  • hierontapalveluja


Ota ohjat omiin käsiin ja ryhdy yrittäjäksi Saimaan rannalle!

Puumalan kunnasta yrittäjyyteen liittyvissä ideoissa voit ottaa yhteyttä – rohkeasti ja matalalla kynnyksellä, jos heräsi ideoita tai kysymyksiä:
Mirjami Laitinen, elinkeinokehittäjämirjami.laitinen@puumala.fi puh. 050 465 7977

Apunasi yrityksen perustamisessa, yrityskaupoissa ja omistajanvaihdoksissa ovat myös Mikkelin Uusyrityskeskuksen asiantuntijat, jotka tarjoavat maksuttomia neuvontapalveluja.

Neuvonta yrityskauppatilanteessa

Yrityksen perustamisneuvonta

Huomioithan, että Puumalassa voit hyödyntää myös maaseuturahaston yritystukia, Veej’jakaja Leader tarjoaa tukia yritystoiminnan kokeiluun ja myös osa-aikaisen yritystoiminnan käynnistämiseen.

Puumalan yritystoiminta on vireää, Saimaan alueen vetovoima kasvussa ja yrityksillä on innostavia kehittämistoimenpiteitä vireillä. Yritysbarometrin mukaan Puumala on Etelä-Savon yrittäjäystävällisin kunta! Saaristokunnat Puumala ja Sulkava panostavat jatkossa elinkeinoelämän kasvu- ja yhteistyömahdollisuuksiin entistä vahvemmin mm. yhteisen elinkeinokehittäjän avulla. Saaristokuntien toimialarakenne on monipuolinen ja yrityksiä näiden kahden kunnan alueella on noin 500.