Kätevä kesäasunto

Kun haluat viettää kesän Puumalassa, tarjolla on monta majoitusratkaisua!

Työpaikasta riippuen työnantaja voi auttaa asunnon etsinnässä ja osa jopa tarjoaa maksutta kesäasunnon kauempaa tuleville.

Puumalan kunnan vuokra-asunnot

Suosituin vaihtoehto on keskustassa sijaitseva opiskelija-asuntola. Tämä on kätevä ja edullinen ratkaisu, jossa keskustan palvelut kaupoista ravintoloihin ovat aivan vieressä. Samassa pihapiirissä sijaitsevat myös ulkotreenipaikka ja hyvin varusteltu edullinen kuntosali. Asuntolassa jokaisella on oma lukittava ja kalustettu huone, joten suurta muuttokuormaa ei tarvitse ottaa mukaan. Käytävältä löytyvät yhteiset tilat, kuten tilava keittiö, pesutupa, wc:t ja suihku. Huoneet ja yleiset tilat on vastikään uudistettu vuosina 2021-23. Täällä parasta on, että muista kesätyöntekijöistä löytyy seuraa kesän seikkailuihin aina, kun haluat!

 

Puumalan vuokratalojen asunnoissa keskellä Kirkonkylää on tarjolla kimppa-asumiseen tilavia kolmioita 77,5 m², jotka sijaitsevat kaksikerroksisten luhtitalojen yläkerrassa. Vuokralaisella on käytössä oma huone sekä yhteisinä tiloina keittiö, WC-suihkutilat sekä olohuone. Asunnoissa on yksinkertainen kalustus ja ne ovat peruskuntoisia. Käytössä myös taloyhtiön pyykinpesuhuone sekä kuivaustilat. Tämä on loistava vaihtoehto varsinkin, jos haluat tutustua uusiin ihmisiin tai lähdet kavereiden kanssa kesäksi Puumalaan!

Saatavuuden mukaan tarjolla voi olla lisäksi rivitaloasuntoja, yksiöitä ja muunkin kokoisia vuokra-asuntoja. Vaihtoehdoista ja ajankohtaisesta asuntotilanteesta voit tiedustella tarkemmin kunnan asuntosihteeriltä ja täyttää samalla asuntohakemuksen. Toimi pian, sillä kesäisin kunnan asunnot ovat suosittuja.

 

Yksityiset vuokra-asunnot

Puumalasta löytyy myös jonkin verran yksityistä vuokratarjontaa sesongista riippuen. Näistä voi tilanteen tullen tärpätä juuri sinulle sopiva!

Puumalan LKV vuokrakohteet

Oikotie vuokra-asunnot Puumala

Vuokraovi vuokra-asunnot Puumala

Lisäksi osa yksityisistä ilmoittaa vuokra-asunnoista tai mökeistä tori.fi:ssä.

Toisinaan asuntoja tarjotaan ja kysellään vuokralle myös Puumalan fb-puskaradiossa.

Suoraan omistajien tai työnantajien kautta voi löytyä myös vapaa-ajanasuntoja välivuokrattuna.

Asumiseen liittyvissä asioissa auttaa myös Puumalan muuttoagentti Seija Paksu seija.paksu@puumala.fi, puh. 050 526 1888.

 

Majoitu mökillä luonnon äärellä

Puumalassa on 2100 vakituista asukasta ja yli 4000 vapaa-ajan asuntoa, joiden käyttäjistä moni haaveilee työskentelystä mökillä luonnon äärellä. Joidenkin mökkiläisperheiden nuorilla on myös haasteita löytää kesätyöpaikkoja kotipaikkakunnalta, tai työelämän konkaritkin kaipaavat pidempää irtiottoa arjesta mökkimaisemissa. Miltä kuulostaisi viettää enemmän aikaa mökillä, ja löytää oma kesäporukka Puumalassa työskennellen? Nyt on tilaisuus toteuttaa tämä haave!

Moni on rohkeasti kokeilemalla löytänyt mökkipaikkakunnasta aivan uusia puolia ja samalla uusia ystäviä. Sanotaan, että mökillä majoittuessa luonto ja seikkailut Saimaalla tarjoavat töille vastapainoa eri lailla kuin arki kaupungissa. Varsinkin koronan myötä tästä on tullut entistäkin suositumpi vaihtoehto. Parhaassa tapauksessa saattaa työpaikka järjestyä pyörämatkan päästä mökiltä.

Jos perheelläsi, sukulaisella tai tuttavalla on mökki Puumalassa, ehdota tätä vaihtoehtoa ja suunnittele omanlainen kesä mökillä nautiskellen, töissä tienaten ja uusiin ihmisiin tutustuen.

 

Löydä omanlainen ratkaisu

Jos yllä olevista ei löytynyt juuri sinulle sopivaa majapaikkaa, on aika laittaa ideat liikkeelle ja verkot vesille. Kun luovuutta riittää, aina löytyy oma vaihtoehto! Puumalaan on saavuttu sesonkitöihin myös muun muassa majoittuen mummolan yläkerrassa, sukulaisten vierasmajassa, työpaikan pihamökissä, glamping-teltassa tai asuntoautolla Saimaata ihaillen…

 

Liikkuminen

Asunnon ja työpaikan välillä liikkuminen onnistuu monesti omin voimin, sillä iso osa työpaikoista sijaitsee kävely- tai pyörämatkan päässä keskustasta. Myös auto tai sähköpyörä voi tulla tarpeeseen, jos työpaikkasi sijaitsee kauempana maisemateiden varrella tai asustelet kesän mökillä. Puumalassa on jonkin verran julkisen liikenteen yhteyksiä, jotka löydät täältä. Kätevimmin vaihtoyhteydet isompiin kaupunkeihin toimivat bussilla Mikkelin matkakeskuksen kautta. Vapaille lähtiessä tarjolla voi olla kimppakyytejäkin, sillä Puumalassa on paljon muualta tulevia kesän viettäjiä.