Ravintola Niinipuu

Ravintola Niinipuu Okkolan pihapiirin kivinavetassa tarjoaa suomalaista lähiruokaa.

Sesongista ja saaliista riippuen tarjoamme esimerkiksi edellisyönä Saimaasta nuotalla vedettyjä muikkuja tai Niinisaaresta itse poimittuja kantarelleja. Erikoisuutemme on lankkulohi ja mustikkakukko. Kesäsunnuntaisin tarjoillaan Niinipuun Vintissä Emännän pitopöytä. Laivalaituri on Hätinvirran varrella - voit saapua meille autolla, pyörällä, meloen tai veneillen. Puumalan keskustan suunnalta tullessa pääset samalla kokemaan lossimatkan! Perillä odottavat hurmaava maalaispihapiiri ja Paulan perinnereseptit.

Okkolan piirakkapajassa syntyvät perinteiset karjalanpiirakat yhdessä hauskaa pitäen. Sopii hyvin perheille ja ryhmille ympäri vuoden! Piirakkapajassa pääsee samalla tutustumaan aitoon suomalaiseen maalaiskotiin. Okkolan emännän tuvassa tulevat tutuiksi niin maaseutuyrittäjyys, paikalliset makuelämykset ja aito savolainen vieraanvaraisuus. Hungry for Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on palkinnut ravintola Niinipuun Vuoden 2019 merkittävä matkailuteko -tunnustuksella.

Suomalaista ruokaperinnettä ja savolaista vieraanvaraisuutta

Hintaan sisältyy opetus, raaka-aineet, kahvi tai tee ja munavoi paistettujen piirakoiden kera. Yksityisryhmille hintaan kuuluu myös keittolounas. Asiakkaat saavat paistetut piirakat mukaansa. Kesto noin 3 tuntia. Varaa elämys omalle porukallesi suoraan alta verkkokaupastamme!

Samalla voit myös majoittua Okkolan lomamökeillä saaristoluonnon rauhassa ja nauttia muustakin Puumalan talviohjelmasta.

Okkolan lomamökit & ravintola Niinipuu

https://www.okkolanlomamokit.com/emannan-piirakkapaja/#

METSO-hyvinvointipolku (1,5 km) on viitoitettu metsäpolku omatoimiseen kävelyyn ja hiljentymiseen. Sen tarkoituksena on tutustuttaa metsän monimuotoisuuteen ja antaa pientä esimakua siitä, kuinka metsä voi vaikuttaa hyvinvointiin. Hyvinvointipolulla on kyltein osoitettu toiminnallisia/historiallisia pysähtymispaikkoja. Hyvinvointipolun karttoja löytyy vapaasti otettavaksi Okkolan lomamökkien ilmoitustaulun luona olevasta postilaatikosta. Hyvinvointipolku alkaa Okkolan pihapiiristä, ravintola Niinipuun kulmalta.

  • Hinta: Omatoimisesti kierrettäessä polku on ilmainen.
  • Polun pituus: noin 1,5 kilometriä.
  • Mitä tarvitset polulla kiertämiseen: säänmukaisen vaatetuksen.
  • Kesto: omatoimisesti kierrettäessä polulle kannattaa varata aikaa hiukan alle tunti.
  • Polku on enimmäkseen hyväpohjaista tasamaata mutta se ei ole täysin esteetön.

Ravintola Niinipuun sijainti on myös ihanteellinen melojille ja saaristoreitin pyöräilijöille.
Alkukesästä Okkolan laiturista lähtevät myös suositut Norpparisteilyt Ekopaatilla.

Tervetuloa nauttimaan saariston rauhasta ja herkkuhetkistä!

Okkolan Lomamökit & Ravintola Ninipuu
Ylössaarentie 35, Niinisaari
p. 0500 259 378
www.okkola.fi