Nestorinrannan Metso- ja teemapolut

Lähde tutkimaan jääkauden jälkiä tai vanhan kansan luontosuhdetta Nestorinrannan teemapoluille. Myös metsän hyvinvointivaikutuksiin voit syventyä. Lasten luontopolulla on lapsille kehitettyjä tehtäviä.
Nestorinrannan metsässä Lintusalossa saaristotien päässä risteilee neljä erilaista luontopolkua.

Jääkauden jäljillä

Jääkauden jäljistä kertovalla 1,5 kilometrin polulla saat tietää Saimaan tarinan ja tutustut jälkiin, jotka jääkauden sulamisvirrat jättivät maastoon. Käyt myös muinaisella luodolla. Polku lähtee poluille johtavalta portilta Nestorinrannan päärakennuksen läheltä.

Mytologiapolku

Entisaikojen suomalaisten suhde luontoon oli hyvin kiinteä ja kunnioittava. Nestorinrannan 1,2 kilometrin pituisella Mytologiapolulla tutustut vanhoihin tarinoihin ja myytteihin metsänhaltijoista, linnuista, puista ja muista metsän eläjistä. Polku lähtee navettakahvilasta ja päättyy lettubaariin rannalle.
Etenkin lapsiperheet voivat tehdä polulta piston Metsänhaltijan majalle, jossa voi hiljentyä lukemaan Suomen kansan vanhoja eläinsatuja. Majan rauhaa vartioi huuhkaja, kettu ja jänis.

Metso-hyvinvointipolku

Tapio Oy:n suunnittelema Metso-hyvinvointipolku on Nestorinrannan poluista pisin, 2,6 km. Polku kulkee kauniissa kangasmaastossa, pistäytyy pitkän niemen päässä ja nousee pienen puron vartta pitkin kuusikkoon ja sieltä näköalakalliolle. Matkan varrella on metsän hyvinvointivaikutuksiin liittyviä tehtäviä.
Polulle pääsee Nestorinrannan päärakennuksen läheltä poluille johtavalta portilta ja lauttarannan telttatasanteelta.

Lasten luontopolku

Kilometrin pituisella lasten luontopolulla on kirjavia linnunpönttöjä, joissa on luontoon liittyviä tehtäviä lapsille. Polku kulkee kuivassa kangasmaastossa. Mukaan voi ottaa myös perheen koiran ja sille palkintonameja, sillä osa tehtävistä on koiralle.
Polku lähtee poluille johtavalta portilta Nestorinrannan päärakennuksen läheltä.

Alue on avoinna yleisölle klo 9 – 18.

Yhteystiedot
Nestorinranta
Lintusalontie 1661 A
040 510 6208
info@nestorinranta.fi
www.nestorinranta.fi