Metso-hyvinvointipolut

Puumalan eteläisessä saaristossa voi valita viisi erilaista hyvinvointipolkua.

Ravintola Niinipuun polku

Metso-hyvinvointipolku (1,5 km) on viitoitettu metsäpolku omatoimiseen kävelyyn ja hiljentymiseen. Sen tarkoituksena on tutustuttaa metsän monimuotoisuuteen ja antaa pientä esimakua siitä, kuinka metsä voi vaikuttaa hyvinvointiin. Hyvinvointipolulla on kyltein osoitettu toiminnallisia/historiallisia pysähtymispaikkoja. Hyvinvointipolun karttoja löytyy vapaasti Okkolan lomamökkien ilmoitustaulun luona olevasta postilaatikosta. Hyvinvointipolku alkaa Okkolan pihapiiristä, ravintola Niinipuun kulmalta.

Hinta: Omatoimisesti kierrettäessä polku on ilmainen

Polun pituus: noin 1,5 km

Mitä tarvitset polulla kiertämiseen: säänmukaisen vaatetuksen

Kesto: omatoimisesti kierrettäessä polulle kannattaa varata aikaa hiukan alle tunti

Polku on enimmäkseen hyväpohjaista tasamaata mutta se ei ole täysin esteetön.

Yhteystiedot

Okkolan Lomamökit
Ylössaarentie 35, Puumala
0500 259 378
www.okkola.fi

Nestorinrannan polut

Metsiimme on tehty neljä erilaista hyvän olon polkua. Pääpolun eli ns. Metso-hyvinvointipolun suunnitteli Tapio Oy. Polun varrella on pysähdyspaikkoja, joissa kulkijaa pyydetään kiinnittämään huomiota erilaisiin, mukaviin aistimuksiin, kuten suopursun tuoksuun tai linnun lauluun. Ehkä eniten polusta hyötyy, kun sen kiertää yksin, mutta polun voi toki kulkea myös porukalla.

Koska pääpolku on 2,2 km pitkä, jaoimme sen kolmeen lyhyempään ja hyvin erilaiseen osaan, joista jokaisen voi kiertää erikseen. Lyhin on vain kilometrin pituinen.

Yhteystiedot

Kahvila & BB Nestorinranta
Lintusalontie 1661 A
040 510 6208
www.nestorinranta.fi