Pistohiekka ja Lietveden maisematie

Tässä kohtaa on syytä vetää henkeä ja höllätä vauhtia...

Puumalan Pistohiekka ja Lietveden maisematie ovat Suomen kuvatuimpia maisemia. Saimaan sylissä suikertava pengertie valmistui vuonna 1955 ja Lietveden silta puolestaan korvasi lossiyhteyden vuonna 1985. Pistohiekan legendaarisen maineen takana ovat erittäin suosittu leirintäalue ja Pistohiekan tanssilava – viimeksi mainittu tarjoaa edelleen tunnelmaa ja tanssin taikaa kesäilloissa.

Pistohiekka ja Lietvesi ovat Saimaa Geopark-kohteita. Alue on toiminut vapaana retkeilyalueena viime vuodet, ja siellä on järjestetty mm. leiri 1800 partiolaiselle. Sijainti suositun Puumalan saaristoreitin varrella tarjoaa tuhansille pyöräilijöille vuosittain huikeita maisemia ja virkistävän taukopaikan. Loivasti syvenevällä rannalla voi kahlata jopa 40-100 m. Rantatörmällä on pukukopit.

Näillä hetkillä kääntyy uusi luku Pistohiekan eli tuttavallisemmin "Pistiksen" historiassa. Alueen ensimmäiset uudet palvelut - Pistohiekka Sauna Oy:n majoitustilat on avattu kesäkuussa 2022. Tutustu Pistohiekka Resortin palveluihin sivuilla ja ihailemaan järviluontoon sointuvaa ainutlaatuista puuarkkitehtuuria!

Pistohiekka Resort
www.pistohiekka.fi
Pistohiekanraitti 33

Alueelle rakentuu parhaillaan myös uusi 100-paikkainen Pisto Camp -leirintäalue palveluineen. Lisäksi Puumalan kunta investoi Pistohiekan uuteen vierasvenelaituriin, joka valmistuu kesällä 2023.

Pistohiekalla on tarjolla vielä 14 tonttia uusille yrityksille. Lue lisää tonteista ja matkailualueen mahdollisuuksista Uuden Pistohiekan kotisivuilta!

Uusi Pistohiekka

www.uusipistohiekka.fi

Yle Uutiset: 1970-luvun legendaarinen bileranta herätetään uudelleen henkiin – nyt vetonaulana ovat luonnonrauha ja saimaannorppa

Pistohiekan uimaranta
Lietvedentie 1660 (Pistohiekanraitti)
Hiekkaranta ja pukukopit ovat vapaasti käytössä.
Sisäänajo uimarannalle ja matkailualueelle kesästä 2022 alkaen uutta Pistohiekanraittia pitkin. Vanha liittymä ja "puskaparkki" rannalla suljettu - uusi leirintäalue avautuu 2023.

Pistohiekan lava
Lietvedentie 1767, 52200 Puumala
050 570 2001

Tanssilavan kesäohjelma löytyy täältä: www.pistohiekanlava.com

Pistohiekan ja Lietveden maisemissa kulkee suosittu Puumalan Saaristoreitti.

Katso myös Route 62 Vihreän kullan kulttuuritie: https://www.visitmikkeli.fi/route62

Pistohiekka ja Lietvesi ovat Saimaa Geopark –kohteita: www.saimaageopark.fi

Lietveden kioski ja näköalapaikka
Piekälänsaari (Lietvedentie 2020)

Ps. Lietveden maisematie on upea myös ruska-aikaan!