Rokansaaren mökit

Rokansaari on tunnettu hienoista hiekkarannoistaan ja harjuistaan. Saaressa voi nauttia kesästä sähköttömissä ”retromökeissä”. Tarjolla on seitsemän viihtyisää 1950- ja 1970-luvulla rakennettua puurakenteista mökkiä. Mökkejä vuokraa Pidä Saaristo Siistinä ry. Saimaan Virkistysalueyhdistys omistaa alueelta 25 ha tilan, jossa on ennen toiminut täysihoitola Rokansalon kesäkoti. Nykyisin Rokansaari on ainutlaatuisen luontonsa myötä Saimaa Geopark -kohde.

Rokansaaren virkistysalue sijaitsee ainutlaatuisissa maisemissa Puumalan avaran Lietveden äärellä. Mökkivuokraan kuuluu soutuvene, jolla pääsee mantereelta saarelle. Veneet ovat ainoastaan mökkien vuokraajille, muuten Rokansaareen pääsee mm. venetaksilla, meloen tai opastetuilla retkillä. Täällä pääset uppoutumaan luonnonrauhaan, kun hälinä ja kiire jää kauas taakse. Rokansaari on oiva pakopaikka, jos haluat viettää yksinkertaisen loman. Voit viettää päivän hiekkarannoilla kuljeskellen ja harjuja kierrellen, lopuksi löylytellä ja pulahtaa kapeikon kautta Saimaaseen yhdistyvään Enolampeen tai Umpilammen turkoosiin veteen.

 

Mökkien vuokraus

Voit vuokrata mökin suoraan verkkokaupasta:
https://rokansaari.pidasaaristosiistina.fi

Lisätietoja:
Saimaan Virkistysalueyhdistys
https://www.saimaanvirkistysalueyhdistys.fi/virkistysalueet/rokansaaren-virkistysalue

Pidä Saaristo Siistinä ry

Savonlinnan toimisto
roope.jarvisuomi@pssry.fi, 015 514 648 (klo 9-15 arkisin)
Eeva Taimisto, aluepäällikkö
eeva.taimisto@pssry.fi, 0400 555 098

Telttailu onnistuu virkistysalueyhdistyksen mailla Rokansaaren huvilan läheisyydessä (ei Tillikanniemessä). Maksu on 20€/teltta (1 yö tai viikonloppu) ja 80€/teltta (viikko). Saunoissa voi saunoa pientä maksua vastaan. Teltta- ja saunamaksut voi maksaa MobilePay:llä (koodi on 76667). Maksuilla rahoitetaan alueiden ylläpitoa, rakennusten korjauksia sekä hankitaan sauna- ja grillipuita kävijöille.

Alueella on suosittu retkisatama, jossa on 2 laituria, nuotiopaikkoja, grillikatos, 2 saunaa, jätepiste sekä kaivo. Kesäisin omaleimainen "Mallun kuppila" palvelee päärakennuksessa 1940-luvulla rakennetussa huvilassa.