S/S Wennon höyryristeilyt

”Sätkät, sätkät, parrunpätkät, sinisellä Saimaalla seilattiin. Poijat, jätkät, pitkät pätkät, kaunista Veeraa me katseltiin.”  - Tatu Pekkarinen

Miltä kuulostaisi höyrylotjan lähes äänetön lipuminen pitkin järven selkää? Aivan, ei paljon miltään ja samalla ihanan rauhoittavalta, lähes epätodelliselta.

Tervetuloa S/S Wennon tunnelmallisille risteilyille heinäkuun maanantaisin. Laivamme lähtee Puumalan satamasta klo 18 ja palaa takaisin samaan paikkaan noin klo 19.30 - höyryn voimalla kulkiessa se ei ole ihan minuutilleen.

Laivaan mahtuu 99 matkustajaa. Wennon ruumassa on kahvio, josta saa pikkurahalla kahvia, pullaa ja virvokkeita. (Huom. kesäkuun lisäristeilyllä ke 26.6. ruumassa ei puffettia, mukaan voi ottaa omia eväitä.) Laivassa on myös wc. Toivotamme tervetulleeksi myös kiltit koirat – tosin Wennon visselin lähtö- ja paluuvihellykset saattavat olla koettelemus koiran korville. Toivomme sään mukaista pukeutumista, omat istuintyynyt ovat tervetulleita, sillä sään salliessa matkustamme kannella.

Kesän 2024 risteilyt

Kesäkuun risteily ke 26.6. klo 18. (Huom. ruumassa ei puffettia, mukaan voi ottaa omia eväitä.)
Heinäkuun maanantairisteilyt 1.7., 8.7., 15.7., 22.7. ja 29.7. klo 18:00-19.30.
Loppukesästä on tulossa myös kuutamoristeily.

Liput
25€ / aikuinen
10€ / lapsi 0-15 v.

Lähtöpaikka Satamatie 2.
Lippuja on saatavilla myös rajallinen määrä laivalta (käteisellä/kortilla).
Suosittelemme ennakkovarausta verkkokaupasta, sillä Wennon risteilyt ovat suosittuja ja usein loppuunmyytyjä.

Tiedustelut:

Puumalan matkailuinfo visit@puumala.fi p. 050 562 0706.

Yksityistilaisuudet: Puumalan Veneseura ry.

S/S Wenno (ent. Wetehinen) on rautarunkoinen tervahöyry eli ns. kuramylly. S/S Wenno rakennettiin vuonna 1907 hoitamaan Puumalan Miettulan sahan (nyk. Sahanlahti) puutavaran kuljetuksia varten. Se on Saimaan suuresta tervahöyrylaivastosta ainoita säilyneitä rautarunkoisia höyrylotjia. S/S Wenno on ulkonäöltään lähes 1930-luvun asussaan, siinä on alkuperäinen höyrykone ja se on museoviraston perinnelaivarekisterissä.

Wennon liikennöinnistä ja kunnossapidosta huolehtii talkoovoimin Puumalan Veneseura ry.

Tule mukaan talkootunnelmiin!

Höyrylaivaristeilyt ovat elämys niin matkustajille kuin miehistöllekin. Haluaisitko mukaan miehistöön? Joka lähdölle tarvitaan: HALOSTAJA, KAHVILA-APULAINEN, KANSIMIES

Nämä talkoot voit kokea vain Puumalassa! Talkootyövuorot sovitaan yhdessä aikatauluihisi sopiviksi.

Lisätietoja antaa ja miehistöä vahvistaa:
Puheenjohtaja Keijo Räisänen, keijo.raisanen@gmail.com puh. 044 7232801