Saimaannorppa & vastuullisuus

Norppa voi uiskennella järvellä vastaan juuri silloin, kun sitä vähiten odottaa. Jos suuntaat Saimaalle kokeneen luontoammattilaisen kanssa, todennäköisyys nähdä norppa on moninkertainen. Puumalasta löytyykin useampi luonto-opas, joilla on paljon paikallistietämystä ja tarinoita järveltä. Ennen kaikkea he myös tietävät, miten norpan voi kohdata sen eloa häiritsemättä.

Norpparetkillä toimitaan järviluontoa ja sen asukkaita kunnioittaen, mahdollisimman vähän haittaa tehden. Tämä on tärkeää muistaa myös, kun liikut omatoimisesti Saimaalla. Täällä ainutlaatuisessa ympäristössä me arvostamme ja vaalimme Saimaan tarinaa, historiaa, luontoa sekä elämäntapaa. Puumala on valittu vastuullisen matkailun alueeksi (Sustainable Travel Finland). Tutustuthan vastuulliseen matkailuun Saimaalla.

Vastuullisesti toimimalla takaamme, ettei uhanalaisen norpan pesintää tai elämistä häiritä. Norpan suojelun eteen on tehty pitkäjänteisesti töitä asiantuntijoiden sekä vapaaehtoisten voimin. Viime vuosina suojelutyö on kantanut hedelmää ja norppien määrä on lähtenyt kasvuun. On siis ensiarvoisen tärkeää, että uhanalaisen norpan pesintää tai elämistä ei häiritä.

Noudatathan ohjeita vastuulliseen matkailuun näillä upeilla norppavesillä.
Lue lisää rauhaa rakastavasta Saimaannorpasta tästä oppaasta.