S/S Wennon höyryristeilyt

”Sätkät, sätkät, parrunpätkät, sinisellä Saimaalla seilattiin. Poijat, jätkät, pitkät pätkät, kaunista Veeraa me katseltiin.”  – Tatu Pekkarinen

Miltä kuulostaisi höyrylotjan lähes äänetön lipuminen pitkin järven selkää? Aivan, ei paljon miltään ja samalla ihanan rauhoittavalta, lähes epätodelliselta.

Tervetuloa S/S Wennon tunnelmallisille risteilyille heinäkuun maanantaisin. Laivamme lähtee Puumalan satamasta klo 18 ja palaa takaisin samaan paikkaan noin klo 19.30 – höyryn voimalla kulkiessa se ei ole ihan minuutilleen. Liput ovat 20 €/aikuiset, 15 €/ eläk. tai 45 €/perhe. Liput voit ostaa käteisellä laivalta.

Laivaan mahtuu 99 matkustajaa. Wennon ruumassa on kahvio, josta saa pikkurahalla kahvia, pullaa ja virvokkeita. Laivassa on myös wc. Toivotamme tervetulleeksi myös kiltit koirat – tosin Wennon visselin lähtö- ja paluuvihellykset saattavat olla koettelemus koiran korville. Toivomme sään mukaista pukeutumista, omat istuintyynyt ovat tervetulleita, sillä sään salliessa matkustamme kannella.

Vuosittain järjestetään myös teemaristeilyjä, kuten kuutamoristeily tai jazzristeily, ja onpa Wennolla juhlittu syntymäpäiviä ja häitäkin.

Kesän 2022 risteilyjen aikataulut julkaistaan ja lipunmyynti aloitetaan kevään aikana.

Tiedustelut ja varaukset:

Puumalan matkailuneuvonta visit@puumala.fi p. 050 562 0706.

S/S Wenno (ent. Wetehinen) on rautarunkoinen tervahöyry eli ns. kuramylly. Se on Saimaan suuresta tervahöyrylaivastosta ainoita säilyneitä rautarunkoisia höyrylotjia. S/S Wenno on ulkonäöltään lähes 1930-luvun asussaan, siinä on alkuperäinen höyrykone ja se on museoviraston perinnelaivarekisterissä.

Wennon liikennöinnistä ja kunnossapidosta huolehtii talkoovoimin Puumalan Veneseura ry.

Tule mukaan talkootunnelmiin!

Höyrylaivaristeilyt ovat elämys niin matkustajille kuin miehistöllekin. Haluaisitko mukaan miehistöön? Joka lähdölle tarvitaan: HALOSTAJA, KAHVILA-APULAINEN, KANSIMIES

Nämä talkoot voit kokea vain Puumalassa! Talkootyövuorot sovitaan yhdessä aikatauluihisi sopiviksi.

Lisätietoja antaa ja miehistöä vahvistaa:
Puheenjohtaja Matti Vainikka, matti.vainikka@saimazar.fi puh. 044 359 3053