Norpparetket ja melonnat

Näe norppa Puumalassa! 

Puumalassa liikkuessa voit hyvällä tuurilla bongata Saimaannorpan. Tutustu valikoimaan ja varaa oma norpparetkesi. Tarjolla on kyytiä mukavalla ekopaatilla tai reippaasti meloen. Vilkkaimmin norpat liikkuvat pinnan tuntumassa huhtikuusta jäiden sulamisesta lähtien aina kesäkuun puoliväliin vesien lämpenemiseen asti. Varsinkin toukokuu on parasta aikaa norpparetkille! Norppa voi uiskennella järvellä vastaan juuri silloin, kun sitä vähiten odottaa. Puumalasta löytyy useampi opas, joilla on paljon paikallistietämystä ja tarinoita järveltä. Kun suuntaat Saimaalle kokeneen luontoammattilaisen kanssa melonnan tai ekopaattiretken merkeissä, he tuntevat parhaat paikat ja todennäköisyys nähdä norppa on moninkertainen.

Norpanbongausmelonnat keväällä ja alkukesällä

Melontakausi alkaa heti jäiden lähdettyä. Toukokuussa kun norppakelit on parhaimmillaan, lähdemme maleksimaan leppoisasti kaksikkokajakeilla norppavesille. Meloen liikut luonnossa rauhallisesti häiritsemättä norppaa ja nautit samalla Saimaan parhaista maisemista. Tällä puolen päivän retkellä melotaan pienessä ryhmässä parin kanssa kaksikkokajakilla. Kaksikko on vakaa ja turvallinen ja mahdollistaa valokuvauksen ja kiikaroinnin. Retkien aikana pidetään keittolounastauko retkikahvien kera maissa. Melontamatka esim. 8 km ja aika n. 3 tuntia.

Saimaa Canoeing

Opas Tiina Spirit Guide Saimaa

Kevään ja kesän norpparetket Ekopaatilla 

Saimaan mukavimmat norpparetket jatkuvat Puumalassa! Ajelemme Ekopaatilla Saimaan upeimmille Nestori Miikkulaisen kotivesille, tutustumme saimaannorpan elintapoihin ja jos onni on matkassa, saatamme kohdata saarten siimeksessä uhanalaisen saimaannorpan rantakalliolla köllöttelemässä. Saimaannorppa on viime vuosina palannut takaisin entisille asuinalueilleen Puumalan vesille ja lähivesillä asuu jo parikymmentä norppaa. Kanssamme koet hienon luontoelämyksen ja saat tuhdin tietopaketin norpasta asiantuntevalta oppaaltasi. Kevään viileät vedet eivät myöskään meitä haittaa, koska norppaystävällisen ekopaatin katettu hytti on lämmin ja viihtyisä, kuin tehty norppien tarkkailuun. Tervetuloa norpparetkelle Puumalaan!

Varaa retki: https://www.lakelandgte.fi/fi_FI/norpparetket-puumalassa

Lue lisää saimaannorpasta:

https://www.luontoon.fi/saimaannorppa

 

Varaa oma retkesi nyt suoraan alta tai
kokeile päivämäärähakua.