Norpparetket ja -melonnat 2022

Näe norppa Puumalassa!

Puumalassa liikkuessa voit oikein hyvällä tuurilla bongata Saimaannorpan. Vilkkaimmin norpat liikkuvat pinnan tuntumassa huhtikuusta jäiden sulamisesta lähtien aina kesäkuun puoliväliin vesien lämpenemiseen asti. Varsinkin toukokuu on parasta aikaa norpparetkille! Norppa voi uiskennella järvellä vastaan juuri silloin, kun sitä vähiten odottaa. Viime vuosina norppa on näyttäytynyt syrjäisempien vesien lisäksi silloin tällöin jopa Puumalan satamassa, Sahanlahden sekä Koskenselän Lomakylän edustalla. Puumalasta löytyy useampi opas, joilla on paljon paikallistietämystä ja tarinoita järveltä. Kun suuntaat Saimaalle kokeneen luontoammattilaisen kanssa melonnan tai ekopaattiretken merkeissä, todennäköisyys nähdä norppa on moninkertainen.

 

Norpanbongausmelonnat tulossa keväällä 2022!

Melontakausi alkaa heti jäiden lähdettyä. Toukokuussa kun norppakelit on parhaimmillaan, lähdemme maleksimaan leppoisasti kaksikkokajakeilla norppavesille. Meloen liikut luonnossa rauhallisesti häiritsemättä norppaa ja nautit samalla Saimaan parhaista maisemista. Tällä puolen päivän retkellä melotaan pienessä ryhmässä parin kanssa kaksikkokajakilla. Kaksikko on vakaa ja turvallinen ja mahdollistaa valokuvauksen ja kiikaroinnin. Retkien aikana pidetään keittolounastauko retkikahvien kera maissa. Melontamatka esim. 8 km ja aika n. 3 tuntia.

Saimaa Canoeing

Opas Tiina Spirit Guide Saimaa

 

Kevään 2022 norpparetket Ekopaatilla ovat myynnissä!

Saimaan mukavimmat norpparetket jatkuvat Puumalassa! Ajelemme Ekopaatilla Saimaan upeimmille Nestori Miikkulaisen kotivesille, tutustumme saimaannorpan elintapoihin ja jos onni on matkassa, saatamme kohdata saarten siimeksessä uhanalaisen saimaannorpan rantakalliolla köllöttelemässä. Saimaannorppa on viime vuosina palannut takaisin entisille asuinalueilleen Puumalan vesille ja lähivesillä asuu jo parikymmentä norppaa. Kanssamme koet hienon luontoelämyksen ja saat tuhdin tietopaketin norpasta asiantuntevalta oppaaltasi. Kevään viileät vedet eivät myöskään meitä haittaa, koska norppaystävällisen ekopaatin katettu hytti on lämmin ja viihtyisä, kuin tehty norppien tarkkailuun. Tervetuloa norpparetkelle Puumalaan!

Varaa retki: www.lakelandgte.fi/fi/varaa-paikka-puumala-norpparetki/

 

Lue lisää saimaannorpasta:

https://www.luontoon.fi/saimaannorppa