S/S Wennon höyryristeilyt

”Sätkät, sätkät, parrunpätkät, sinisellä Saimaalla seilattiin. Poijat, jätkät, pitkät pätkät, kaunista Veeraa me katseltiin.” Tatu Pekkarinen

VALITETTAVASTI 2020 MAANANTAIRISTEILYT OVAT PERUTTU COVID-19 TAKIA!

Miltä kuulostaisi höyrylotjan lähes äänetön lipuminen pitkin järven selkää? Aivan, ei paljon miltään ja samalla ihanan rauhoittavalta, lähes epätodelliselta. Tervetuloa ss Wennon tunnelmallisille risteilyille maanantaisin 29.6.-3.8.2020. Laivamme lähtee Puumalan satamasta klo 18 ja palaa takaisin samaan paikkaan noin klo 19.30 – höyryn voimalla kulkiessa se ei ole ihan minuutilleen. Liput ovat 15 €/aikuiset tai 35 €/perhe. Liput voit ostaa käteisellä laivalta. Laivaan mahtuu 99 matkustajaa. Wennon ruumassa on kahvio, josta saa pikkurahalla kahvia, pullaa ja virvokkeita. Laivassa on myös wc. Toivotamme tervetulleeksi myös kiltit koirat – tosin Wennon visselin lähtö- ja paluuvihellykset saattavat olla koettelemus koiran korville. Toivomme sään mukaista pukeutumista, omat istuintyynyt ovat tervetulleita, sillä sään salliessa matkustamme kannella.

Tiedustelut ja varaukset Puumalan matkailuneuvonta p. 050 562 0706.

S/S Wenno (ent. Wetehinen) on rautarunkoinen tervahöyry eli kuramylly. Se on Saimaan suuresta tervahöyrylaivastosta ainoa säilynyt rautarunkoinen höyrylotja. S/S Wenno on ulkonäöltään lähes 1930-luvun asussaan, siinä on alkuperäinen höyrykone ja se on museoviraston perinnelaivarekisterissä.