UKK – usein kysyttyjä kysymyksiä

Kysymyksiä varmasti riittää, jos olet hakemassa uuteen paikkaan töihin – tässä niihin vastauksia!

  • Onko Puumalassa kuntosalia? Kyllä, hyvin varusteltu kuntosali löytyy urheiluhallilta. Se on avoinna yleensä päivittäin 6-22. Salilta löytyy monipuolinen valikoima laitteita sekä vapaita painoja. Kuukausikortteja voi ostaa kunnantalolta ja kertakortteja kahvila Kuittisesta. Hintakin on edullinen, varsinkin opiskelijoille!
  • Löytyykö sieltä asunto, jos tulen kauempaa? Majoitusmahdollisuuksia löytyy! Moni työantaja auttaa mielellään asunnon etsimisessä muilta paikkakunnilta saapuville sesonkityöntekijöille, osa jopa tarjoaa maksutta. Listasimme erilaisia asumisvaihtoehtoja tälle sivulle.
  • Pääseekö Puumalaan ilman omaa autoa? Julkisen liikenteen yhteydet pelaavat parhaiten Mikkelin kautta. Mikkeliin on tarjolla 4-5 vuoroa arkisin, myös Savonlinnan sekä Imatran suuntaan löytyy yhteydet. Lähikaupungeista matkaa voi jatkaa junalla tai bussilla. Monesti myös mökkiläisten ja kesätyöntekijöiden joukosta järjestyy kimppakyytejä. Paikkakunnalla on kätevä liikkua pyörällä, josta on iloa myös vapaapäivinä retkeillessä.
  • Voiko Puumalasta löytää kavereita, jos lähden yksin kesäksi uudelle paikkakunnalle? Hyvin todennäköisesti, Puumala on kesäisin todella vilkas paikka ja tänne saapuu väkeä ympäri Suomea ja ulkomailtakin sesonkitöihin ja vapaa-ajan asunnoille. Monesti tiiviissä kesätiimissä muodostuu helposti kavereita, uusiin ihmisiin voi tutustua myös kesätyöntekijöiden tapahtumissa ja retkillä. Uudessa ympäristössä on helppo tutustua ja moni on löytänyt ystäviä.
  • Järjestetäänkö kesätyöntekijöille jotain ohjelmaa? Puumalan kunta järjestää kaikille puumalalaisten yritysten kesätyöntekijöille höyrylaivaristeilyn Wennolla ke 28.6.2024. Monena kesänä on myös järjestetty retkiä esim. Norppapolulle sekä paljon muuta tekemistä, vaikkapa rantapiknikejä Pistohiekalla, käyty lavatansseissa, istuttu terassilla tai retkeilty Geopark-kohteissa vapaaehtoisten porukalla.
  • Mitä Puumalassa voi harrastaa? Retkeilyä, pyöräilyä, suppailua, salitreeniä, tennistä, sulkapalloa, padelia, beach volleyta, futista, pesäpalloa, skeittausta, rullaluistelua, kiipeilyä, joogaa, lukemista, neulomista, käsitöitä, kokkailua, villiyrttejä, luonnon tarkkailua. Lista on pitkä!
  • Voiko Puumalaan ottaa kesäksi koiran mukaan? Varmista asuntoa etsiessäsi, että lemmikit on sallittu. Useimpiin kunnan vuokra-asuntoihin (pl. asuntola) ovat kyllä. Puumalassa on myös koirapuisto keskustassa sekä ympäri kuntaa monia uintiin sopivia paikkoja, jos koirasi tykkää uida. Lenkkeilyreitit ovat upeita vaikkapa Norppapolulla!

Jos sinulla heräsi kysyttävää, laita meille viestiä visit@puumala.fi tai dm @visitpuumala instassa!

Täydennämme kysymyksiä ja vastauksia kesän lähestyessä.