Temolan Viinitila

Temolan Viinitila avasi ovensa herukkaviinien ystäville kesäkuussa vuonna 2004, joten tänä kesänä tulee kuluneeksi jo 16 vuotta laadukkaiden tilaviinien, liköörien, siiderin ja kuohuviinien valmistusta.

Vuonna 2017 Temolan viinit saivat ensimmäisenä viinitilana oikeuden käyttää D.O. Saimaa –alkuperä merkintää. Merkki korostaa paitsi makua ja korkeaa laatua, myös positiivista vaikutusta ympäristöön, ruokakulttuuriin ja alueen elinvoimaisuuteen.

Temolan Viinitila tuottaa herukoista, vadelmista, omenoista, mansikoista ja puolukoista laadukkaita viinejä, kuohuviinejä, siideriä, liköörejä ja pontikkaa. Suomen ainoana viinitilana Temola tuottaa perinteisellä- eli pullokäymismenetelmällä valmistettua vadelmakuohuviiniä, Maijastiinaa, joka poksautettiin ensi kerran kesän 2008 myyntiin.

Perustamisvuodesta lähtien ovat kaikki Temolan Viinitilan viinierät palkittu joka vuosi Suomen Vuoden Tilaviinikilpailussa. Niiniviini on valittu Suomen Vuoden Tilaviiniksi vuosina 2008 ja 2016. Temolan Viinitila voitti Suomen Tilaviinikilpailussa 2019 seurusteluviinien sarjan Selema-viinillään ja tuli toiseksi kolmessa muussa sarjassa. Sarjoja oli kaikkiaan seitsemän.

Viinitupaan mahtuu noin 35 henkilöä, ja ulos telttakatoksen alle 50 henkilöä nauttimaan talon antimista. Tilalla on myös vuokrattavana lomamökki Saimaan rannalla. Järjestämme ryhmille tilauksesta viininmaistoja. Olipa ryhmäsi pieni tai iso, lähetä sähköpostia viinitila(at)temola.fi tai soita ja kysy lisää numerosta 040 5077063. Sovitaan yhdessä juuri teille sopiva kokonaisuus. Palvelemme ryhmiä parhaiten normaalien aukioloaikojen ulkopuolella sopimuksen mukaan.

Viinitila on tunnettu kauniista puutarhastaan. Puutarhassa kasvaa kymmeniä lajikkeita vanhoja maatiaisperennoja. Eri lajikkeet kukkivat huhtikuusta aina myöhäiseen syksyyn, pakkasten ja lumen tuloon asti.

Yhteystiedot

Temolan Viinitila
Ylössaarentie 55, Niinisaari, 52200 Puumala,
P. 040 507 7063 ja 040 543 7353
viinitila@temola.fi
www.temola.fi