Maisemamakupaloja Norppapolulla

NORPPAPOLKU SIJOITTUI 3.SIJALLE VUODEN RETKIPAIKKA 2018 -ÄÄNESTYKSESSÄ

Upean rengasreitin pituus on noin 13 km ja sen voi kiertää molempiin suuntiin. Myötäpäivään polku on hieman helppokulkuisempi. Voit valita kolmesta lyhyestä rengasreitistä omasi, jollet halua kiertää polkua kokonaisuudessaan (Kitulan lenkki 3 km, Kaivannon kieppi 4 km ja Kotkatsaaren kierros 2,8 km). Reitti on merkitty keltaisin nauhoin puustoon. Reitin viimeiset kilometrit kulkevat Puumalan Moottorikelkkailijat ry:n ajouran vieritse. Talviaikaan on syytä huomioida mahdolliset kelkkailijat.

Polku kulkee kangasmaastossa ja osin rantakallioilla. Reitillä on myös kosteikkoja ja Kataalahdessa jyrkkä kallio ja näköalapaikka, joka ei sovellu huonojalkaisille. Kotkatsaaren itärannalla on hieno hiekkaranta ja länsirannalla Kotkatsaaren retkisataman uimapaikka (5). Retkisatamassa on myös nuotiopaikka, laituri ja puusee. Kaivannon tukinlasku- ja lastauspaikalla varoitamme mahdollisista työkoneista. Kaivannossa on myös vedenottopiste.

Tulenteko on luvallista vain tulipaikoilla ja jos sääolosuhteet sen sallivat. Muistathan että retkeilijällä on oikeuksien lisäksi myös velvollisuuksia. Leiriytyminen on kielletty polun varrella. Kunnioita ympäristöä äläkä roskaa luontoa.

Lähtöpaikka: Puumalan satama ja hissitorni. Ylitä silta ja jatka Kotiniementien päästä lehtikuusikon laitaa Kitulanniemeä kohti (1) .

Reitille pääsee myös Kitulanniementien ja Luukkolantien risteyksestä (2.) tai Luukkolantien ja Kerminhiekantien (3.) liittymästä. Jos tulet autolla, suosittelemme jättämään auton kylän keskustaan tai Kaivantoon, jossa on pysäköintitilaa (4.) Mukavaa matkaa!

Norppapolku -kartta

RETKIPAIKAN ARTIKKELI NORPPAPOLUSTA

Yhteystiedot

Puumalan matkailuneuvonta
Keskustie 14, Puumala
050 562 0706