Lakeland GTE Outdoor Company

Norpparetket Puumalassa 2019

Saimaan mukavimmat norpparetket jatkuvat Puumalassa kesällä 2019. Ajelemme Ekopaatilla Saimaan upeimmille Nestori Miikkulaisen kotivesille, tutustumme saimaannorpan elintapoihin ja jos onni on matkassa, saatamme kohdata saarten  siimeksessä uhanalaisen saimaannorpan rantakalliolla köllöttelemässä. Saimaannorppa on viime vuosina palannut takaisin entisille asuinalueilleen Puumalan vesille ja lähivesillä asuu jo parikymmentä norppaa.  Kanssamme koet hienon luontoelämyksen ja saat tuhdin tietopaketin norpasta asiantuntevalta oppaaltasi. Kevään viileät vedet eivät myöskään meitä haittaa, koska norppaystävällisen ekopaatin katettu hytti on lämmin ja viihtyisä, kuin tehty norppien tarkkailuun. Tervetuloa norpparetkelle Puumalaan!

 

  • 3.5-8.6. välinen aika on paras aika norpparetkelle, ja norppa nähdään aurinkoisena päivänä 99% todennäköisyydellä. UUTTA: parempi reitti ja lähtö Okkolan saunarannasta Niinisaaressa, aivan parhaiden norppavesien ääreltä. Lähdöt perjantaisin ja lauantaisin on takuulähtöjä, joille voit ostaa vaikka yhden paikan. Norpan näkeminen on todennäköisintä jäiden lähdöstä kesäkuun alkupäiviin saakka, kun aikuiset norpat loikoilee aurinkoisina päivinä rantakalliolla nahkaansa kuivattelemassa.
  • 10-16.6. ei retkiä
  • 17.6. jälkeen tarjolla privaatit tilausretket, jolle voit valita lähtöpaikaksi Puumalan sataman tai Sahanlahden. Norpan näkeminen lämpimän veden aikaan on vaikeampaa kuin alkukesästä, koska norpat ovat päivisin sukelluksissa, ja sen voi nähdä yleensä vain kun osuu paikalle silloin kun norppa nousee pintaan hengittämään. Tunnelma norppavesillä on kuitenkin aina yhtä upea, ja opas kertoo norppatarinoita matkan varrella ja varmistaa hienon luontoelämyksen.

Lue lisää ja varaa täältä: https://www.lakelandgte.fi/fi/norpparetket-puumalassa/

Kuuttikuva toukokuun 2018 retkeltä. Kuvaaja Matti Vainikka.

Yhteystiedot

Arto Keinänen
arto.keinanen (at) lakelandgte.fi
+358 400 966 800

www.lakelandgte.fi